ماهواره و مضرّات آن!

حوزه شهید قدوسی سپاه ناحیه زنجان پایگاه اطّلاع رسانی بسیجیان زنجان زیباشهر

منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



لینک دوستان
آخرین مطالب
دیگر موارد

آمار وب سایت:  

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 45
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 45
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 10

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز :
:: باردید دیروز :
:: بازدید هفته :
:: بازدید ماه :
:: بازدید سال :
:: بازدید کلی :
نویسنده : بسیجیان زیباشهر
شنبه 25 مرداد 1393

ماهواره:

ماهواره، يكي فراگیرترین و موثرترین  رسانه ارتباط جمعي میباشد ، همین علت باعث شده که بسیار، مورد توجه سیاست مداران ومردم در سراسردنیا واقع شود.

ابتدا: ما بر آنیم تا با استعانت از استفتائات مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای مدّ ظلّه العالی دراین باره به بیان برخی از محاسن و مضرّات آن بپردازیم.

استفتاء

س 1213: آيا خريد و نگهدارى و استفاده از دستگاه گيرنده برنامه‏ هاى تلويزيونى از ماهواره جايز است؟ و اگر دستگاه گيرنده مجانى به دست انسان برسد چه حکمى دارد؟

ج: دستگاه آنتن ماهواره‏اى از اين جهت که صرفاً وسيله ‏اى براى دريافت برنامه ‏هاى تلويزيونى است که هم برنامه ‏هاى حلال دارد و هم برنامه ‏هاى حرام، حکم آلات مشترک را دارد. لذا خريد و فروش و نگهدارى آن براى استفاده در امور حرام، حرام است و براى استفاده‏ هاى حلال جايز است. ولى چون اين وسيله براى کسى که آن را در اختيار دارد زمينه دريافت برنامه‏ هاى حرام را کاملاً فراهم مى‏ کند و گاهى نگهدارى آن مفاسد ديگرى را نيز در بر دارد، خريد و نگهدارى آن جايز نيست مگر براى کسى که به خودش مطمئن است که استفاده حرام از آن نمى ‏کند و بر تهيه و نگهدارى آن در خانه ‏اش مفسده ‏اى هم مترتّب نمى‏ شود. لکن اگر قانونى در اين مورد وجود داشته باشد بايد مراعات گردد.

 پس ازبیان محاسن و مضرّات ( اشاعه ی فساد و زشتی در بین مردم) با استفاده از آیات قرآن کریم مطالبی نیز ازاهداف شبکه های مسموم معاندان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران خواهیم پرداخت.

محاسن ماهواره:

* ارسال و اجرای برنامه‏هاى علمى و قرآنى وپيام‌هاي تصويري و صوتی برای تعداد بي‌شماري از افراد در سراسر دنيا .

* اطلاع‌رساني درحوزه های مختلف شارع مقدّس اسلام ناب محمّدی(ص) از جمله در زمینه های پژوهش و سياست، جامعه واقتصاد و....

* آموزش و ترویج مبانی دینی و اخلاقی ، تربیتی ،خود شناسی و خدا شناسی بر اساس سرشت و فطرت پاک انسانی که خداوند کریم آن را بر ذات وی افاضه نموده است.

معایب(مضرّات) ماهواره:

* پخش برنامه هاي تخريبي و نابهنجار

* تزلزل بنیاد ونهاد خانواده

* متلاشی کردن افکار عمومي وعملكردی، از لحاظ تربيتي و جامعه پذيري.

* اتلاف وقت با تماشاي ماهواره.

* از بین بردن علاقه برای مطالعه.

* ایجاد اختلالات رواني، و فعاليت های ذهني .

* مسخ روح انسان ،و تسخیر ذهن و اندیشه های انسان.

* احساس کسالت و تنبلی در جسم با تماشای صحنه های مبتذل.

* تبلیغ پرخاش‌گري و ستيزه‌جويي .

* مبتلا کردن به ترس ،رعب و وحشت از جنگ و مبارزه واقعي با نفس.

* اعتیاد به فیلم های مبتذل.

*ایجاد بی میلی به كار و تلاش و فعاليت سازنده اقتصادي.

***ماهواره وشبکه های معاند ایران اسلامی!

إِنَّ الَّذینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشیعَ الْفاحِشَةُ فِی الَّذینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلیمٌ فِی الدُّنْیا وَ اْلآخِرَةِ وَ اللّهُ یَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ.          

(نور: 19)

کسانی که دوست دارند زشتی ها در میان مردم با ایمان شیوع یابد، عذاب دردناکی برای آنها در دنیا و آخرت است و خداوند می داند و شما نمی  دانید.

خداوند در آیه فوق در باره کسانی که می خواهند فساد و زشتی را  در جامعه رواج دهند هشدار داده است.

 

بايد بدانيم :

امروز ما با غول پرنده افسانه‌ای ۱۷ هزار سر و دست و پایی روبه‌رو هستیم که همه دنیا را به هم می‌دوزد و مرتبط می‌کند، غولی که چنگال‌های نحس خود را در بدنه خانواده فرو می‌کند و نگوییم در یک آن بلکه با چند پرده نمایش سفره، خانه و خانواده را بر می‌چیند که اگر برای قدیمی‌ها از این غول می‌گفتی دهانشان از تعجب باز می‌ماند که مگر می‌شود؟!

ورود ماهواره به ایران ودر محاصره قرار گرفتن زبان وفرهنگ وبينش خانواده ها:

از زمانی که ماهواره وارد خانه های ایرانیان شد، طیف گسترده ای از شبکه های ماهواره ای مورد توجه و استقبال مخاطبان قرار گرفت.در ابتدا به دلیل محدود بودن شبکه های فارسی زبان، شبکه های خارجی مورد توجه بییندگان برنامه های ماهواره ای قرارداشت اما پس از مدتی با گسترش شبکه های فارسی زبان و کاهش سختگیریها نسبت به استفاده از ماهواره، این پدیده به صورت گسترده ای به خانه های ایرانیان راه یافت.هم اینک تخمین زده می شود که تعداد قابل ملاحظه ای گیرنده و دیش ماهواره ای در کشور وجود داشته باشد.تعداد شبکه های ماهواره ای فعال در جهان 17000 و ۶۶۶شبکه است که از این تعداد حدود 3000شبکه در داخل ایران با همین دیش ها و آنتن های معمولی قابل دریافت هستند.از این تعداد شبکهحدود380 شبكه موسيقي و273شبكه تبليغ اديان ساختگي و235 شبكه مبتذل و74شبکه مخصوص تبلیغات مد لباس و لوازم آرایش است كه هر سال بر شمار اين شبكه ها اضافه ميشود.

با توجه به جوان بودن جمعیت کشور، علاوه بر تاثیر شبکه های ماهواره ای بر نحوه نگرش جوانان به مسایل سیاسی، ما شاهد تغییر در الگوهای فرهنگی جوانان کشور نسبت به بسیاری مسائل از جمله مدل لباس و آرایش نیزهستیم.نکته قابل توجه در زمینه تغییر دیدگاه جوانان نسبت به نوع پوشش و آرایش آنها این است که الگوهای جمعی در جامعه بشدت درحال تضعیف و فردگرایی و توجه به خود، در حال رشد است.آراستگی و زیبایی ظاهرجوان امروز که مورد پسند اوست، بگونه ای متفاوت از الگوهای جمعی است که فرهنگ سنتی جامعه برای او ترسیم می کند.در جامعه به دلیل بهبود اوضاع اقتصادی مردم، ابراز وجود دربین جوانان به مثابه یک ارزش اجتماعی بسرعت درحال رشد است.یکی از دلایل پررنگ شدن این موضوع علاوه بر رفاه اقتصادی، گسترش روز افزون استفاده از ماهواره در خانواده ها می باشد.از این نکته نیز نباید غافل شد که جامعه ما یک جامعه در حال گذار است و در این میان موجی که برطبقه بالا و متوسط تاثیر می گذارد، طبقات پایین جامعه را هم متاثر می کند. مثلا ما در جوانان طبقات پایین جامعه هم میل به تغییر در نوع لباس و آرایش را مشاهده می کنیم، هر چند مسائل مالی، آنها را در ابراز این نوع کنش اجتماعی دچار محدودیت می کند.در جامعه جوانی مثل ایران، انتخاب نوع پوشش و سبک آرایش، بی تاثیر از برنامه های ماهواره نیست.با نگاهی کوتاه به این مساله متوجه می شویم که نفوذ فرهنگ غرب آرام آرام وارد کلیه اندامهای درخت کهنسال فرهنگ ایران می شود وخود را بسرعت ناباورانه ای به عنوان بخشی از فرهنگ جامعه به جوانان عرضه می کند.

در چنین شرایطی، مدیران فرهنگی جامعه باید حرکت خلاقانه و آگاهانه ای را برای کاهش اثرات منفی برنامه های شبکه های ماهواره آغاز کنند.از نظر کارشناسان، در عصر جهش ارتباطات، ما نمی توانیم جلوی ارسال امواج ماهواره و رسوخ آموزه ها و هنجارهای غیرخودی را در درون کانون خانواده هایمان سد کنیم اما می توانیم درپرتو ارائه مبانی هنجاری خود در رسانه های خاص مقابله با شبیخون فرهنگی بیگانه بپردازیم به عنوان مثال می توانیم با ایجاد شبکه هایی مخصوص نمایش لباس و مد و ارائه الگوهای ایرانی اسلامی و با نظارت اهل فن، بخش عمده ای از تاثیر منفی(صرف نظر از آثار و برنامه های مثبت این فناوری) برخی از شبکه های ماهواره ای را تعدیل کنیم.وقتی جوانان بدانند برنامه های مورد علاقه خود را با کیفیت عالی و متنوع می توانند در شبکه های تلویزیون ملی تماشا کنند یقینا عده بینندگان شبکه های ماهواره ای غیرخودی به حداقل ممکن خواهد رسید و جوانان ایرانی به جای آنکه مصرف کننده قهار برنامه های ماهواره ای بیگانه باشند، به شهروندان فرهیخته و با سواد رسانه ای بالا در چارچوب مرزهای ملی کشورمان تبدیل می شوند.مادر عصر تكنولوژي  به سر مي بريم  . كه در آن ماهواره نقشي  پر رنگي در انتقال  اطلاعات و پيام ها دارد  هر چند ماهواره را مي توان دجال گمراهي نام نهاد زيرا رويكردي كه در اين شبكه هاي ماهواره اي   به چشم مي خورد  نشان از تلاش آن ها براي هويت زايي  فرهنگي و ايجاد سستي در باورهاي ديني دارد.شبكه هاي ماهواره اي علمدار جنگ نرم عليه نظام جمهوري اسلامي ايران  است  هر چند به طور دقيق نمي توان حجم استفاده از ماهواره را در ايران به طور دقيق مشخص كرد ولي مي توان با توجه به قراين و شواهد  موجود مي توان حدس زد كه ميزان استفاده از شبكه هاي ماهوارهاي در ايران افزايش قابل توجه اي پيدا كرده است .

به لحاظ فنی در۱۵۹ مدار تلویزیونی در کل جهان،۲۰۳ ماهواره تلویزیونی فعال است که از این تعداد در۸۰مدار قالب دریافت در ایران، 100 ماهواره تلویزیونی  يعنی نیمی از ماهواره های جهان قرار دارد. این تعداد ماهواره ها، امکان تماشای حدود۱۸۰۰۰شبکه تلویزیونی را در ایران فراهم می آورد با رسیورها و دیش های معمولی می توان تا نزدیک۲۰۰۰ کانال ماهواره ای را در ایران با کیفیت بالا دریافت کرد.در بين شبكه هاي ماهواره اي كه به سهولت در ايران قابل دريافت است، بيش از 380 كانال خاص موسيقي وجود دارد كه شبانه روز در حال پخش موسيقي، كليپ، رقص، آهنگ هاي درخواستي و كنسرت هستند. عموم اين برنامه ها آكنده از حركات ضداخلاقي و اروتيكال است. در حاليكه علاوه بر اين شبكه هاي اختصاصي موزيكال، حدود 1200شبكه هم در خلال برنامه هاي خود كليپ ها و شوهاي موزيكال پخش مي كنند.در حوزه كودك و نوجوان بيش از 250 كانال ماهواره اي قابل دريافت در ايران است؛ ضمن آنكه بخش مهمي از برنامه هاي كانال هاي عمومي نيز ، به پخش برنامه هاي كودك و نوجوان اختصاص دارد. اين شبكه ها علاوه بر پخش كارتون هايي كه عموماً در تضاد با مباني اخلاقي ماست، به فرهنگ سازي ارزش هاي ليبرالي و امانيستي غرب در ذهنيت اطفال ايراني  مي كند و آنان را شيفته زندگي آمريكايي و غربي مي نمايد.

یکى از کارکردهاى رسانه هاى جمعى به ویژه ماهواره مفهوم سازى و به تبع آن، شکل دادن به هنجارهاى متناسب با آن مفهوم است كه با توجه به اين نكته مي توان گفت شبكه هايي كه ضديت با كشورهاي مستقل  به خصوص جمهوري اسلامي ايران دارند با چند رويكرد متفاوت به برنامه سازي مي پردازند   تعدادي از شبكه ها به  ترويج فرهنگ برهنگي و اشاعه بي بند باري در سطح جامعه مي پردازند تا بنياد خانواده را سست كنند تعدادي ديگر رويكردي ضد دين دارند و به شبه افكني مي پردازند و تعدادي نيز به سياه نمايي دست آورد هاي انقلاب ايران مي پردازند و به ايجاد ياس در بين مخاطبانشان مي پردازند و مسائل را به صورت وارونه جلوه  مي دهند به نظر مي رسد با افزايش كمي شبكه هاي ماهواره اي و جذب مخاطبان ايراني، ترويج انگاره هاي ليبرالي به سهولت انجام مي گيرد و اين همان بخشي ازجنگ نرمي است كه امپرياليسم رسانه اي غرب دنبال پيروزي در آن است.

در اين بين  نقش شبكه هايي چون BBC، CNN، VOA در حوادث بعد از انتخابات ايران را نمي توان ناديده گرفت كه با فضا سازي هاي كاذب سعي در القاي تقلب ساختگي  بوده ا ند . البته در بين اين شبكه ها نقش بي بي سي فارسي از همه پر رنگ تر بوده است اين شبكه هشت ماه قبل از انتخابات رياست جمهوري ايران شروع به كار كرده است هرچند خبر، قلب تلویزیون فارسی بی بی سی است، اما این شبکه برنامه هاي متنوع  موسیقی، هنری و فرهنگی، علمی، فن آوری، مستند و ورزشی، همچنین برنامه های بحث و مناظره چند رسانه ای  نیز پخش می کند. اين شبكه 100 ميليون نفر فارسي زبان دنيا را مخاطب بالقوه خود مي‌داند.BBC فارسي به ورود در حوزه‌ها و زمينه‌هايي كه رسانه ملي بدلايل ديني و فرهنگي و يا سياسي امكان ورود ندارد توجه دارد و اين باز به مزيت رقابتي ديگر اين شبكه در نزد مردمي كه چندان مذهبي و يا وفادار به نظام نيستند تبديل مي‌شود. عبور از خطوط قرمز در عرصه موسيقي، سينما، مسائل زنان، جوانان نيز به جذب مخاطب كمك فراوان كرده است

حمله به دین به بهانه مبارزه با بدعت و خرافات:

تمدن عصر جدید که شکوفایی آن را پیوسته ناشی از حذف دین از صحنه زندگی فرد و اجتماع می شمارند و عامل عقب افتادگی جوامع وامانده یا عقب نگه داشته شده را پای بندی به دین و ضوابط مذهبی قلمداد می کنند، حربه خطرناکی است که بر روح حساس و پرشور جوان اثر نامطلوبی بر جای می گذارد. یکی از روش های دیرین دشمن برای گسترش سلطه خویش، استفاده از باورهای انحرافی در برابر عقاید و ارزش های اسلام اصیل است. آنان می کوشند مذهب را که عامل بیداری، پویایی، ستم ستیزی، عدالت گستری و فراهم آورنده سعادت دنیا و آخرت است، به عامل تخد یر، انزواطلبی، واپس گرایی، رهبانیت و امری شخصی تبدیل کنند و با این شگرد، بیشترین سعی شان در درست کردن عقاید نسل جوان بر طبق خواسته ها و اهداف خودشان است. به تعبیر امام خمینی رحمه الله : «می خواهند اسلام ناب محمدی (ص) را به اسلام امریکایی مبدل سازند.» تأکید بر اختلاف های مذهبی، تکیه کردن افراطی بر تفاوت های شیعه و سنی، ترویج خرافه گرایی، ترویج مذهب های دروغین، تحریف مفاهیم والایی همچون: انتظار، توکل، دعا، قضا و قدر و تعبد و نیز ارائه نظریه های ویرانگر گوناگون علیه مذهب، همه برای رسیدن به این هدف شوم سازمان دهی و اجرا می شود. در واقع این شبکه های ماهواره ای با روش های به ظاهر علمی، دینی و حتی طنز، در سست کردن عقاید مردم می کوشند و این برنامه ها نسل جوان را به ابتذال می کشاند.

اشاعه فحشا و بی بند و باری با ماهواره:

یکی از کارکردهای رسانه های جمعی به ویژه ماهواره، مفهوم سازی و به تبع آن، شکل دادن به هنجارهای مناسب با آن مفهوم است. بر این اساس، ارائه تصویرهای مستهجن و مبتذل و خلاف عفت عمومی از طریق ماهواره و نمایش آنها، یکی از عوامل گسترش بی بند و باری و به فحشا کشاندن جوانان از نوع جرایم جنسی است.دشمن که همواره اشاعه فرهنگ دینی و اعتقاد به خداوند و معنویات را مانع اصلی هدف های خود می بیند، برای کم رنگ کردن این اعتقادات، با ایجاد خلل در اعتقادات قشر جوان، در به انحراف کشاندن و بی هویت کردن آنان می کوشد.در واقع از دیدگاه و منطق قرآن، بازگو کردن زشتی ها و ارائه و ترویج آنها، نهی شده است؛ زیرا موجب آشکارسازی زشتی ها و برملا شدن آنها می شود. امام رضا علیه السلام می فرماید: «آن کسی که گناه را نشر دهد، رانده است و آن کس که گناه را پنهان می دارد، مشمول آمرزش الهی است».شبکه های ماهواره ای در قالب میان برنامه ها و آگهی ها، مظاهر ضداخلاقی را تبلیغ می کنند و این رسانه، همچون دیگر ابزار بشری می تواند به آرمان های تعالی بخش انسان ها و جوامع خدمت یا خیانت کند که در حال حاضر، بیشترین خدمت ماهواره در ایجاد و رواج فسا د و فحشا در میان جوانان است.

تأثیر ماهواره بر جوانان:

 

الف)اعتقادی

از آن جا که هر انسان به لحاظ ایدئولوژیک دارای یک سری مبانی واعتقاداتی می باشد ورفتار او نیز مطابق با نوع تفکر او به جهان وخداوند هست پس باید از این مرزهای اعتقادی دفاع کرده وآن ها را به نحو احسن بشناسد ومهمترین دشمن در عرصه ی اعتقادات ،شبهات وتلقین ها ی نا درست بوده ودر زمان فعلی این شبهات با رنگ ولعاب زیباتر خود را بروز می دهند .متاسفانه ماهواره در شمار ابزارهایی قرار گرفته که به مرزهای عقیدتی انسان ها خصوصا اسلام وبه ویژه مکتب تشیع حمله ور شده و قصد دارد اساس این مکتب را در هم بریزد البته نا گفته نماند اغراض سیاسی در این مساله بی تاثیر نیست.

ب) فرهنگی واخلاقی

همان طور که می دانید هویت انسانی به فرهنگ وتمدن او بر می گردد وانسانی که دارای فرهنگ وتمدن نباشد دچار بحران هویت گشته واز او یک شخصیت کاملا وابسته ومتکی به دیگران می سازد ودائما چشمش به دیگران بوده تا خود را موبه مو همانند آن ها قرار دهد واین مطلب به ویژه در مورد ملت ایران که دارای فرهنگ کهن واصیل می باشد بسیار خطرناک بوده وتهدیدی بسیاری جدی به شمار می آید واز طرفی قوام جامعه به اخلاق ورعایت اخلاقیت افراد جامعه می باشد و زمانی که انسانیت ،حریم های شخصی ،خانواده و...از بین برود چنین جامعه ای از درون خالی شده وبا تلنگری در هم می ریزد واین مساله در مورد جوانان ونوجوانان مهم تر است ماهواره از طریق پخش فیلم های سکس وغیر اخلاقی که نتیجه ای جز بی بند وباری ،بی حیایی،مشوش شدن ذهن جوان و... ندارد به این مقصد پلید دست پیدا می کند.وبر همین اساس استفاده از برنامه های ماهواره در نظر مراجع حرام اعلام شده است.

ج)سیاسی

از آن جا که دشمنان ما با مساله ی نظامی موفق به پیشبرد اهداف خود مبنی بر تصرف وتسخیر ایران نشدند بر همین اساس از ابزارهایی مانند ماهواره،اینترنت و... کمک گرفته اند ومردم یک کشور را از طریق القا ی شبهات وحرف های غیر واقعی نسبت به نظام دلسرد کرده وانها رابه نوعی به دشمنی با نظام دعوت می کنند واین اقدام از طریق راه های مختلف و در ظاهری بسیار زیبا با اظهار کمک به مردم یک کشور صورت می پذیرد .

مضرّات ماهواره:
ماهواره، موجب از بين رفتن حجاب‌هاي اخلاقي و ديني از بسياري مسائل، بويژه در زمينه هاي جنسي و خشونت مي شود. در گذشته، دنياي ناشناخته و اسرارآميز زندگي بزرگسالان، آن‌ها را از كودكان و نوجوانان متمايز مي‌ساخت. و به عبارت ساده تر، اين تفكيك، بر پايه شرم استوار بود. كودكان و نوجوانان، درباره مسائل جنسي، پول، خشونت، بيماري، مرگ ونظاير آن، لب فرو مي بستند؛ اما به‌تدريج و با كسب آگاهي هاي جديد از راه ماهواره، همه آن نوع رازداري ها به فراموشي سپرده مي‌شود.


 نقش ماهواره در تغيير ماهيت افكار عمومي پيرامون مسائل سياسي و اقتصادي، قابل توجه است. تصميم گيري و اظهار نظر افراد در اين زمينه ها، برخاسته از احساسات ناشي از تبليغات است؛ زيرا تماشاي تصاوير، قدرت تفكر و تعمق آنها را تحت تاثير قرار مي دهد.


 ماهواره، واقعيت‌ها را آن‌طور كه بايد و شايد به تصوير نمي كشاند. گاهي، بنگاه‌هاي استعماري و....هستند كه مسائل را بزرگ و كوچك مي نمايند و به افراد، مجال تامل و تفكر و آزادي بيان جزئيات را نمي دهند؛ زيرا رابطه ميان ماهواره و مخاطب، رابطه‌اي يك سويه است و در اين فرآيند پيام رساني، تعيين نوع پيام‌ها و آگاهي ها، در اختيار فرستنده است و گيرنده پيام، به گونه اي خنثي و منفعل آن‌را دريافت مي كند.


 همانگونه كه اعتياد به مواد مخدر، ويرانگر بنيادهاي اخلاقي و خانوادگي و اجتماعي است، استفاده و اعتياد به برنامه‌هاي مخرب ماهواره‌اي نيز ارزش‌هاي اخلاقي و خانوادگي و اجتماعي را به شدت تهديد مي‌كند و بسياري از افرادي كه زمان زيادي از شبانه روز را به تماشاي برنامه‌هاي ضد اخلاقي ماهواره و اينترنت اختصاص مي‌دهند، به يقين، از همين راه، به انحراف‌هاي گوناگون، آلوده مي‌شوند.

نشانه‌گیری حریم خانواده در شبكه‌های ماهواره‌ای:

هدف شبكه‌های ماهواره‌ای تغییر الگوی نگرشی و رفتاری خانواده‌ها می‌ باشد این برنامه‌ها قصد دارند نوع تفكر و بینش سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ما را تغییر دهند و مصرف‌گرایی را میان تماشاگرانشان نهادینه كنند.
این نوع شبكه‌ها ابتدا مغز مخاطبان خود را تسخیر و در ادامه آنچه خود دوستدارند را به آنها القا می‌كنند.
شبكه‌های ماهواره‌ای به دنبال كانالیزه كردن جریان‌های فرهنگی هستند به این معنی كه تمام جویبارهای كوچك فرهنگی به رودخانه اصلی كه جهان‌بینی آنهاست منتقل شوند. اینها پیروان مكتب مك لوهان هستندكه قصد دارند زبان، گفتار بینش‌های خرده‌فرهنگ‌ها را تغییر دهند و به سمت فرهنگآنگلا ساكسون غرب ببرند.
القائات شبكه‌های ماهواره به مخاطبان خود تا حدی زیاد تأثیرگذار است كه به هیچ عنوان نمی‌توان ادعا كرد بزرگسالان از آسیب‌های آن مصون هستند و تنهاباید نوجوانان و جوانان را در این خصوص واكسینه كرد.
البته خطربرنامه‌های شبكه‌های ماهواره‌ای برای كودكان و نوجوانان به مراتب بیشتر است، چرا كه آنان با تفكرات احساساتی و دور از تعقل، به تماشای برنامه‌ها می‌پردازند، لذا تصاویر ارائه شده توسط این شبكه‌ها در ذهن كودكان نقش بسته و برای آنها الگو می‌شودو این گونه است كه صاحبان برنامه‌های ماهواره‌ای به هدف خودشان كه همان تأثیرگذاشتن در دیدگاه و تفكر كودكان است دست می‌یابند.

سریال‌های ماهواره‌ای عاملی در تحول بسیاری ازخانواده‌های ایرانی مي باشد : زمانی كه اعضای خانواده ساعت‌ها به مشاهده برنامه‌های مختلف ماهواره از جمله سریال‌های خانوادگی می‌پردازند،‌ رعایت بسیاری ازارزش‌ها از جمله حریم میان زن و مرد برای آنها كمرنگ می‌شود؛ هم‌اكنون دختران وپسران جوان تحت تأثیر شبكه‌های ماهواره‌ای خیلی راحت با یكدیگر ارتباط برقرارمی‌كنند، به گونه‌ای كه شاهد افزایش ارتباطات نامشروع خانوادگی هستیم و ارزش‌های خانوادگی كه در پناه آن ارتباطات میان زن و مرد نامحرم محدود می‌شد، كنار گذاشته شده است. 
وبا توجه به اينكه نخستین پایه‌های تربیتی یك جامعه در خانواده شكل می‌گیرد، وقتی نخستین نهاد تربیتی جامعه دچار تحول شد، تبعات منفی بسیاری را با خود به همراهخواهد داشت؛ تشكیل خانواده و زندگی زن و مرد در كنار هم بدون ازدواج یكی ازآسیب‌های شبكه‌های ماهواره‌ای در جامعه است.

ماهواره يا چاهواره:

 یک سوال!

 اگر همین حالا یک لیوان نوشیدنی به شما تعارف کنند و بگویند این نوشیدنی بسیار خوش مزه است قدری سم در آن ریخته شده است، آیا آن را می نوشید؟

شاید در دلِ خود بگویید: این چه سوالِ خنده داری است... خوب معلومه...  ما هر غذا یا هر نوشیدنی را نمی خوریم... بله ما مراقب غذای خود هستیم که مریض نشویم... ولی خیلی عجیب است... خیلی خیلی عجیب... ما مراقب خوراك خودهستیم تا جسمِ سالمی داشته باشیم... امّا مراقبِ چشمانِ خود نیستیم... مراقبِ چشمانی که هر چه ببیند بر روح و روحیه ما تاثیر می گذارند... چشمانی که هر چه ببیند بر افکار و اعتقادات ما تاثیر می گذارند... چشمانی که هر چه ببیند بر اعمال ما

تاثیر  می گذارد... چشمانی که... بله آنچه می بینیم، در واقع بر روی سرنوشت ما تاثیر می گذارد.

گفتیم و گفتیم تا برسیم به این برنامه های ماهواره... این سریال هایی که خواب و خوراک را از جوانان گرفته است... این

فیلم های سینمایی... این سایت های اینترنتی... و... و... و

 توجيه وباز هم توجيه:

ای بابا! باز هم شروع کردید... یعنی ما فیلم نبینیم...

 ای بابا! مگه ماهواره چی داره... اصلا ما می خواهیم برنامه های علمی را ببینیم...

 تازه اگر برنامه های غیر اخلاقی را هم ببینیم رو ما تاثیر نمیذاره...

 خوب با بچه ها نگاه نمی کنیم..

 اصلا به کسی چه ارتباطی داره، من دلم می خواد هر چی دوست دارم نگاه کنم... دلم می خواهد..

 آخه تلویزیونِ خودمون که چیزی نشون نمیده...

 بابا ول کنید این حرفارو، الآن دنیا داره این همه پیشرفت می کنه و ما هنوز گیر میدیم به ماهواره و فیلم... حالا دیگه همه چیز درست شده، مونده همین چند تا فیلم و سریال...

نه بابا، منم از ماهواره بدم می آد، ولی می خوام بدونم که دیگران چه می بینند.

آدم بايد از اخبار اطلاع داشته باشد، شبكه هاي ...

 

امّا وامّا و ........  عشق های مثلثی، روابط نامشروع و دوستی های نامتعارف از پیامدهای ماهواره برای جامعه ایران ماست:

ماهواره در جامعه ما باعث فاصله گرفتن اعضای خانواده از یکدیگر شده است. به طور کلی خیانت، دوستی های نادرست

 و نامتعارف بین زنان و مردان حتی بین متاهلان، ایجاد عشق های مثلثی، روابط نامشروع و … از تبعات ورود ماهواره

 به جامعه ایرانی است.

تزریق فرهنگ غربی از طریق ماهواره به جوانان :

 این روزها شبکه های ماهواره ای فارسی زبان و به ویژه سریال هایی که این شبکه ها پخش می کنند بین خانواده های ایرانی جا باز کرده و این شبکه ها علاقمندان خاص خود را پیدا کرده اند؛ این در حالی است که نمی توان نسبت به مخاطراتی که چنین برنامه هایی برای جامعه ما دارند بی تفاوت بود و به سادگی از کنار چنین آسیب هایی گذشت.  اگرچه ممکن است به این برنامه ها در نگاه اول به عنوان برنامه هایی برای گذراندن وقت نگاه شود و خانواده ها ممکن است فکر کنند فقط این برنامه ها را می بینند و می گذرند و در فرهنگ خانواده ها تاثیری بر جای نمیگذارد، اما اینطور نیست و در گذر زمان جوامع غربی الگوهایشان را به جامعه و جوانان ما تزریق می کنند. نوجوان و جوان با دیدن این برنامه ها خودش را به جای قهرمان آن داستان گذاشته و میخواهد آنچه را دیده تجربه کند و می پندارد چون آن برنامه را همراه خانواده دیده به منزله تایید آنهاست.نکته ای که مهم به نظر می رسد این است که باید به دلایل علاقه مند شدن خانواده ها و افراد به این شبکه ها توجه نشان داد. مهم ترین مساله در این میان جنبه شادی ای است که چنین برنامه هایی در خود نهفته دارند. وقتی افراد خسته از سر کار برگشته و یا فارغ از کار روزانه خانگی می خواهند بخشی از وقتشان را به برنامه های تلویزیونی اختصاص دهند، ترجیح می دهند به جای دیدن برنامه ها یا سریال هایی که مشکلات روزمره و مسایلی که در طول روز با آنها دست و پنجه نرم می کردند در آنها دوباره مطرح شده است، برنامه های مفرح و یا سریال های خانوادگی ای را ببینند که در آنهاجنبه های شاد زندگی مطرح شده است.مسؤلان و مخصوصا دست اندر کاران تولید برنامه های صدا و سیما باید به این نکته توجه کنند که اگر این شبکه ها برای مردم جذابیتی داشته اند به این دلیل است که مردم نیاز به تنوع دارند و در شبکه های مختلف به دنبال برآورده شدن این نیاز هستند. برای مقابله با این کانالها و برنامه هایشان به جای نهی کردن و صرفا مضرات آنها را نشان دادن، باید به فکر تولید برنامه هایی که توان رقابت با آنها را داشته باشند و فیلمها، سریال ها و برنامه های خانوادگی و شاد تهیه كنند و در کنار آن از طرق مختلف به مردم روشهای حل مساله و مقابله با مشکلاتی که برایشان پیش می آید را نیز آموزش داده چنانچه مشاهده هم کرده ایم که وقتی برنامه طنز موفقی از شبکه های خودمان پخش شده و یا فیلم سینمایی بوده که طنز بوده و در کنار آن مسایل ديگريرابه مردم نشان داده و مطرح کرده، مردم استقبال نشان داده اند و این میتواند گویای واقعیتهای بسیار از جمله نیاز مردم و جامعه کنونی به شادی باشد.

رواج خیانت در میان زوجین نتیجه مشاهده فیلم‌های نامناسب ماهواره:

هنگامی كه اعضای خانواده در روزهای متوالی سریال‌های نامناسب ماهواره را كه هدف آنهاعادی‌سازی روابط با نامحرم است، مشاهده می‌كنند، خیانت به همسر برای آنها عادی می‌شود.

یكی از برنامه‌های جامعه سرمایه‌داری، سلطه فرهنگی بر كشورها و تغییر سبك زندگی ملت‌های جهان سوم و مسلمان به ویژه زنان و دختراناست.

جامعه سرمایه‌داری زمانی كه متوجه شد از طریق جنگ و سلطه سیاسی نمی‌تواند بر كشورهای مسلمان سلطه پیدا كرد، از طریق جنگ نرم و سلطه فرهنگی وارد عمل شد.

ابزار فرهنگی و وسایل ارتباط جمعی همچون رسانه،ماهواره و اینترنت در جنگ نرم مورد استفاده قرار می‌گیرند ودشمن بانشانه‌گیری ذهن و اندیشه نسل جوان به ‌خصوص زنان و دختران از طریق تولید فیلم‌های مستهجن و مبتذل سعی می‌كند تا سبك زندگی، نوع تفكر، بینش سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی كشورهارا دچار استحاله كند و سبك زندگی ونمودهای جامعه غربی را جایگزین آن كند.

زدودن اخلاق در میان زنان از پیامدهای فیلم‌های نامناسب ماهواره
:

ماهواره یكی از ابزارهای قوی برای تغییر و دگرگونی فرهنگ یك جامعه است،این كالای فرهنگی در كنار مزیت‌ها، مضرات فراوانی نیز دارد و ابزار مهم دشمن در جنگ نرم و یكی از عوامل تشدید كننده بحران در میان خانواده‌هاست.
تغییرات فرهنگی، ارزشی و كمرنگ كردن الگوهای دینی در میان زنان و دختران ازتأثیرات و پیامدهای منفی ماهواره بر جامعه و خانواده است و از این طریق زنان را دركشورهای اسلامی از معارف الهی، فضائل و ارزش‌های اخلاقی تهی كرده و از این راه به اهداف خود دست پیدا می‌كنند.ازدیگر پیامدهای ماهواره نابودی مرزهای اخلاقی، تضعیف غیرت دینی مردان و عفت زنان است،مي توان عنوان كرد: مجله انگلیسی اكونومیك اعتراف دارد كه برداشتن مرزهای اخلاقی یكی از راه‌های یكسان سازی فرهنگی و اهداف دشمن است.

نابودی ارزش‌های خانوادگی در كشورهای مسلمان از جمله اهداف غرب:


فیلم‌هاي ماهواره اي بیانگرالگوی خانواده‌های غربی بوده و با القای فرهنگ غرب ارزش‌های اخلاقی مانند حیا، غیرت و عفاف را در جامعه از میان می‌برند و درصدد تثبیت روابط موازی در بیرون از خانواده هستند كه این اقدامات موجب فروپاشی بنیان خانواده می‌شود.كمرنگ شدن ارزش‌های خانوادگی و گسست نهاد خانواده ازدیگر نتایج فیلم‌های نامناسب شبكه‌های ماهواره‌ای است؛ رشد طلاق در جامعه از نشانه‌های این گسست خانوادگی است كه به دنبال خود مسائل متعدد دیگری از جمله فقر، اعتیاد و افزایش فرزندان بی‌سرپرست رابه همراه دارد؛ از سوی دیگر مشاهده می‌كنیم كه فیلم‌های غیر اخلاقی ماهواره روابط عاطفی و جنسی میان زن و مرد را در خارج از چارچوب ازدواج عادی نشان می‌دهند.
وی ادامه داد: هنگامی كه اعضای خانواده در روزهای متوالی سریال‌های نامناسب ماهواره را كه هدف آنها عادی سازی روابط با نامحرم است، مشاهده می‌كنند،خیانت به همسر برای آنها عادی شده و مشاهده این فیلم‌ها و عدم كنترل افراد بر رفتارخود نوعی بی‌مهری، دلسردی و اختلاف میان زن و شوهر را ایجاد می‌كند.

فیلم‌های ماهواره و رواج خانواده‌‌های تك والدی در جوامع:

در سریال‌های نامناسب شبكه‌های ماهواره‌ای سنت‌های اجتماعی وفرهنگی كشورها مورد تحقیر قرار می‌گیرند، نقش‌های خانه‌داری، همسری ومادری در این فیلم‌ها زیر سؤال رفته و بیشترین تأكید آنها نشان دادن ارزش كار زن دربیرون از خانه است.
عدم اعتماد زوجین به یكدیگر، آسیب‌ برخی از برنامه‌های ماهواره‌ای است، در فیلم‌های نامناسب ماهواره‌ای امیال جنسی در خارج از حریم خانواده ارضا شده و این ارضای عاطفی میان زن و شوهر از عرصه خصوصی به عرصه عمومی منتقل می‌شود؛ در حالی كه اسلام این امیال را پشتوانه حفظ خانواده و وسیله استحكام آن می‌داند.
این فیلم‌ها تلاش می‌كنند تا خانواده‌های تك والدی را در جامعه رواج دهند و الگویی برای زنان و دختران در كشورهای جهان سوم وبه ویژه كشورهای مسلمان ایجاد كنند همچنین با تغییر تصویر ذهنی زنان و مردان الگوهایی را كه خود می‌خواهند برای آنها مطرح می‌كنند.

پوشش نامناسب زنان در این فیلم‌ها، سبك زندگی و نوع پوشش زنان ایرانی را تغییر می‌‌دهد و امروز بخش وسیعی از بدحجابی‌های كشور به دلیل تأثیرپذیری افرادبدحجاب از ماهواره است، تمام پوشش‌ها و آرایش‌های نامناسب از طریق ماهواره ساماندهی می‌شود.

امروز امواج ماهواره بدون كنترل وارد خانه‌های ایرانیان شده وبسیاری از ارزش‌های ایرانی و اسلامی را حذف كرده و ناهنجاری‌های مد نظر غرب را درخانواده‌های ایرانی جایگزین می‌كند كه مدیران فرهنگی باید با راهكارهای اصولی دراین عرصه وارد عمل شوند.

درخصوص تأثیر ماهواره و اینترنت روی خانواده‌هایی كه به این ابزار دسترسی دارند،‌هشدار می‌دهند ‌استفاده از ماهواره می تواند باعث بروز آسیب‌های جدی در خانواده‌ها ‌شود.
اما به طور كلی،رواج بی‌بند و باری در خانواده‌ها از جمله عوارض استفاده نادرست ازماهواره است. مدگرایی و اعتقاد پیدا كردن به خرافه‌پرستی، رسومات و رفتارهای غیر‌اصولی و مشكل‌ساز، از دیگر مضرات استفاده از شبكه‌های ماهواره‌ای و اینترنتی است.
استفاده از ماهواره بدون كنترل والدین بخصوص برای دختران جوان كه در سن رشد هستند،موجب بروز مشكلات شخصیتی كردهوحریم‌های بین افراد خانواده را از بین می‌برد. 

شبكه‌های ماهواره‌ای، زبان‌، فرهنگ و بینش خانواده‌ها را درمحاصره خود قرار داده اند:


بر اساس پژوهش‌های انجام شده، در حال حاضر حدود 30 درصد ازخانواده‌های ایرانی از ماهواره استفاده می‌كنند و 90 درصد از آنها فقط تماشاچی فیلم‌ها و سریال‌های ماهواره‌ای هستند. در حال حاضر 5‌/‌4 میلیون گیرنده و دیش ماهواره‌های غیرمجاز در كشورمان فعال است  .
برخی معتقدند میزان استفاده وضریب نفوذ این مهمان ناخوانده در نظام رسانه‌ای كشور بیش از آمارهای رسمی است، چون هنوز بسیاری از مردم از بیان این كه در خانه خود دیش گیرنده شبكه‌های ماهواره‌ای دارند، خودداری می‌كنند.

مراقب بچه‌ها باشیم:

خانمي می‌گوید از صبح كودك 3ساله‌اش را مقابل شبكه كارتون ماهواره می‌نشاند تا به كارهایش برسد، رنگ و لعاب كارتون‌ها آنقدر زیاد است كه كودكش پلك نمی‌زند، اما یك‌روز كه از آشپزخانه كودك راتماشا می‌كرد دید كه سكوت و بی‌تحركی فرزندش مشكوك است. وقتی از آشپزخانه بیرون آمدو صفحه تلویزیون را نگاه كرد برای چند لحظه خشكش زد. از انیمیشن، صحنه‌های مستهجن پخش می‌شد.

بايد بدانيم كه كودكان 20 برابر بیش از بزرگسالان از تلویزیون اثرپذیری دارند، يعني بیست برابر مادر، كودكش از آن اثر می‌پذیرد.

 

 

 آسیب‌های ماهواره:


1. افزایش جرایم :

توسط نمایش تصاویر خشونت بار وسهل و آسان نشان دادن کشتار و قتل و هر گونه جنایت با سلاح سرد و گرم ترس بیننده را فرو می‌ریزد و موجبات بالا رفتن آمار جرم و جنایت در جامعه را پدید می‌آورد.


۲. ترویج مد گرایی و ارائه مد های آرایشی و پوشش زننده:


امام صادق (علیه‌السلام)فرمودند :اوحی الله عزّ و جلالی النبی من الانبیاء قل للمؤمنین: لا تلبسوا لبس اعدائیو لا تطمعوا طعام اعدائی ولا تسلکوا مسالک اعدایی، فتکونوا اعدائی کما هم اعدائی : خداوند بزرگ به پیامبری از پیامبرانش وحی نمود که به مؤمنین بگو: لباس دشمنان مرا نپوشید، غذای آنان را نخورید و از راه آنان نروید (آنان را الگوی خود قرار ندهید) که در این صورت از دشمنان من محسوب می‌شوید، همان طور که آنان دشمنان من هستند.                                                          (علل شرایع ج ۲ ص ۳۴۸)


۳. از بین رفتن قبح روابط غیر اخلاقی در بین مردم:


قال الله تبارک وتعالی : ان الذین یحبّون ان تشیع الفاحشه فی الذین آمنوا لهم عذاب الیم : برای کسانی که دوست دارند در باره مؤمنان تهمت زنا شایع شود ، در دنیاو آخرت عذابی دردآور مهیاست خدا می داند و شما نمی دانید . (نور آیه ۱۹)


۴.پایین آمدن سطح رضایتمندی همسران:

مرد و یا زنی که همواره صحنه های مستهجن به واسطه فیلم‌های ماهواره برای او عادی شده باشد دیگر به واسطه همسر راضی نمی‌گردد. و این اولین قدم فساد زن و مرد در خانواده می‌باشد.
حضرت علی (علیه‌السلام) فرمود: هرگاه از زنی خوشتان آمد نزد همسر خود بروید (وبا او رابطه زناشویی برقرار کنید). زیرا همسر شما هم مثل اوست و برای شیطان در قلب خود راهی قرار ندهید، تا اینکه آن زن از خاطر شما برود.


5- بلوغ زودرس:

اگر نوجوان يا جواني صحنه‌هايي رادر ماهواره مي بيند،كه نبايد ببيند اگر شرايط ازدواج و تشكيل زندگي زناشويي را نداشته باشد، خواهد كوشيد عطش كاذب خود را از راههاي ديگر فرو نشاند. اين‌جاست كه مشكلات اخلاقي ديگري مانند روابط نادرست و... پديد مي‌آيد.


6- رفتار نامطلوب كودكان و نوجوانان:

كودكان ونوجوانان وقت زيادي براي تماشاي برنامه هاي تلويزيوني و ماهواره‌اي كه تا پاسي از شب ادامه مي يابد،هزينه مي كنند لذاصبح‌ها با تاخير به كلاس درس مي روندو خواب آلود هستند؛ در نتيجه، بيش‌تر اين افراد، رفتارنامطلوبي در مدرسه دارند.

راهكارهاي اصلاحي:


الف:رسالت اصلي مسئولان فرهنگي:

 ايمن‌سازي افراد، بويژه جوانان و نوجوانان در برابر هجوم بيگانگان و افزايش قدرت مقاومت آنان.

ايمن سازي نيز تنها با برنامه ريزي همآهنگ و درازمدت، براي فرهنگسازي ديني، گسترش شناخت معارف الهي و تنومند ساختن باورهاي اصيل مذهبي در جامعه، ميسر است كه مي‌تواند با گذشت زمان افرادجامعه را به خودآگاهي و خودباوري برساند.
وهم چنين، نوجوانان بايد به گونه ‌اي تربيت شوند كه آگاهانه و با اختيار كامل، از آلودگي و گناه بپرهيزند.

ب :خوداري نمودن ازبرخوردهاي فيزيكي و محدوديت آفريني در استفاده از ماهواره و اينترنت و.....

جمع آوری خانه به خانه بشقاب ماهواره هاراه چاره این مشكل نیست. در حال حاضرراه‌های دیگری جایگزین ماهواره شده است و نمی‌توان با این روش‌های فیزیكی درمقابل این هجوم ایستاد.اگرمحدوديت آفريني در استفاده از برنامه‌هاي ماهواره، بدون جايگزين كردن برنامه‌هاي سازنده و مورد علاقه جوانان باشد، به نتيجه نخواهد رسيد و جوانان به انحراف‌ها و مشكلات ديگري دچار خواهند شد. بنابراين، با انتخاب برنامه‌هاي مناسب يا جايگزين كردن فعاليت‌هاي ديگر به جاي تماشاي برنامه هاي ويرانگر ماهواره‌اي، مي‌توان از پيآمدهاي منفي آن‌ها پيش‌گيري كرد.


ج :  تلاش براي رشد فرهنگ اسلامي در جامعه: (در اين راه، از روش‌هاي زير مي‌توان بهره گرفت)

* 1- عمل به ارزش‌هاي مكتبي و ملّي از جانب مسئولان نظام:

ما مراكز تصميم گيرنده داريم؛ كميسيون هاي مجلس ،صدا سيما، وزارت ارشاد، مطبوعات اسلامي، حوزه هاي علميه، اين همه مؤسسه هاي فكري و فرهنگي،و...... واقعاً براي حل چنين مشكلاتي بايد راه كار بدهند. كه چگونه مي توانيم هم گام با دنيا پيش برويم.واز مزاياي آن بهره مند شويم واز آفات آن در امان بمانيم؟امّاچرا به مسائل اخلاقي، اهميت داده نميشود.در سالهاي اخيربا اطلاع رساني چقدر  بهداشت رافعال كرديم !مثلا براي بيماري وبا،دادوبيدادآقا، راه جلوگيري آن اين است، راه مقابله با آن، اين. تلويزيون اين كار را بكند؛ راديو آن كار را. باغ هاي سبزي را زير و رو كنيد؛وبا،درپيش است.ما درباره مشكلات فرهنگي مان كه اين قدر فرياد مي زنيم از غذاي فاسد بدتر است، واقعاً چند كميسيون و كميته علمي و فكري و تخصصي گذاشته ايم؟

*2-  برداشتن محدوديت‌هاي غيرضروري در زمينه‌هاي گوناگون، تا آن‌جا كه به رواج ضد ارزشها نيانجامد.

*3-  تهيه فيلم‌هايي با موضوع‌هاي متناسب با تعليم و تربيت اسلام.

*4-  ارايه برنامه‌هاي مناسب از تلويزيون.

*5-  تهيه نوارهاي ويديويي مجاز و...

*6- تقویت باورهای دینی در میان افراد جامعه به ویژه زنان و دختران،

يكي از وظايف مبلّغان كه مرزداران اندیشه های دینی و فرهنگی جامعه هستند.بیدارگری نسل های امروز و فرداهاست زيرا در کلام و قلم و هنر این عزيزان سعادت موج می زند، واينان با تبلیغات ديني نقش عظيمي بر عهده دارند.ميدانيم اسلام، کامل ترین شریعت آسمانی، با تبلیغ متولد شد و بقاء و جاودانگی آن نیز در سایه سار تبلیغ مبلغان و هدایت گران مذهبی به وجود خواهد آمد از این رو آشنایی مبلّغان فرهیخته و وارسته ی عرصه ی دین باوری با شیوه های گوناگون تبلیغی در سراسرايران امری ضروری است. آگاهی از ابزارهای تبلیغ و جدید ترین شیوه ها و روش ها به مبلّغان این امکان را خواهد داد که افزون بر هدایت جامعه ی اسلامی به سوی سعادت و سلامت دینی، از ورود افکار و اندیشه هایی که بر مبنای دین گریزی و یا دین ستیزی است ممانعت به عمل آورند.در جامعه ی کنونی بشری به علت گسترش ارتباطات و سهولت دست یابی به اندیشه های به ظاهر منطقی غرب و پیشرفت سریع تکنولوژی در جوامع گوناگون و در نتیجه مورد تهاجم فرهنگی قرار گرفتن کشورهای جهان سوم و در حال توسعه؛ تبلیغ های دینی نیز باید تحوّلی ژرف یافته و در شیوه ها و ابزارهای تبلیغی تجدید نظر گردد.ماهواره ها چشم های ناپاک قرن بیستم هستند که به عنوان خطری نابود کننده، فرهنگ و مبانی دینی ما را مورد حمله قرار داده اند و تبلیغات ما باید علاوه بر تعلیم مفاهیم و تعالیم مذهبی و دینی در پی خنثی کردن آثار شوم این پدیده ی فرهنگ برانداز باشند.

*7- تحكیم پیوندهای عاطفی میان اعضای خانواده:

آشنایی کودک با آداب و ارزش ها و قواعد زندگی اجتماعی از طرق مختلفی صورت می گیرد که بهترین و اولین کانون نهادینه کردن این امر خانواده است.در خانواده مادران به عنوان محور کانون خانواده، نقش مؤثرتری در تفهیم این ارزش ها و قواعد برای کودکان وجوانان دارند. حضرت امام (ره) فرموده اند: مربی انسان ها زن است، سعادت و شقاوت کشورها بسته به وجود زن است. زن با تربیت صحیح خودش، انسان درست می کند و با تربیت صحیح خودش، کشور را آباد می کند  و هم چنين می فرمایند: مادران مسئول اعمال فرزندان خود هستند و اگر یک بچه را خوب تربیت کنند، ممکن است سعادت یک ملت را همان بچه تأمین کند(در جای دیگری سهم بزرگی از آینده ملت ها و سعادت و هلاکت جوامع را در گرو کیفیت ایفای نقش تربیتی مادران بیان می فرمودند. ایشان زن را یکتا موجود تربیت کننده انسان هایی که سبب برکت برای جامعه ها می شوند، می دانستند.پس مادران بايد بيشتر با فرزندان ارتباط دوستانه ومنطقي داشته باشند.وفرزندان خود را رها ننمايند.

*8- حركت آگاهانه و صحیح مدیران فرهنگی جامعه برای كاهش اثرات منفی برنامه‌های ماهواره:

مديران فرهنگي بايد بدانند كه شبكه ها به طور جدي بر اين جنبه تمركز كرده اند كه ضروريات دين اسلام را مورد هجمه قرار دهند. تبليغ مسيحيت جدي است. تبليغ افكار الحادي و مسايلي چون شيطان پرستي جدي است. هدف دشمن، هجمه به انقلاب و ارزش هاي انقلاب است؛ در نتيجه، در سه بعد اخلاقي، اعتقادي و سياسي، ما مورد هجوم گسترده دشمنان هستيم. بايد ابزار و روش هاي مقابله موثر و مفيد امروزي را شناسايي كنند. ما منكر فايده برخي شبكه ها نيستيم؛ اما دفع ضرري كه ضروري است، مهم تر است، يا استفاده مفيدي كه ضروري هم نيست؟ شما قضاوت كنيد!

*9- حركت مقابله‌ای صدا و سیما برای ساختن و بازنمایی مجدد ارزش‌های جامعه وصیانت از حریم خانواده به منظور مقابله با اثرات منفی فیلم‌های نامناسب ماهواره‌اي:

صدا وسيما بايددر ساخت فيلم ها مديريت كند تا از آموزه هاي ديني وفرهنگي استفاده شود واز سوق دادن محتواي فيلم ها به دوستي هاي قبل از ازدواج دختر ها وپسرها وانواع واقسام دزديها وجنايات وآرايش ومدهاي بي رويه وخانه هاي آن چناني و.... پرهيز گردد.


*10- آگاهی دادن مردم به آسیب‌های ماهواره و اهداف آن:

بايد شيوه هاي مبارزه بااهداف غرب و امريكا را به مردم آموزش بدهيم و بايد مردم را آگاه كنيم؛ اولين شيوه مبارزه آگاهي دادن به مردم است. بگوييم خواهر برادر! اگر امريكا مي آيد انواع مفاهيم به ظاهر قشنگ مثل آزادي و دموكراسي را واردمي كند، دلش براي آزادي و دموكراسي ما نسوخته است. اگر آن جوان اين را بداند، اگر آن شناخت رابدهيم،واگربه جوان تفهيم كنيم،كه دارند انسانيتت را از تو مي گيرند، دارند تبديلت مي كنند به يك حيوان انسان نما؛ جوان به صورت خودكار تصميم صحيح را اتخاذ مي كند. با توهين و دعوا نمي شود به مردم فهماند؛ كرامت انسان ها بايد حفظ شود.

*11- فرهنگ سازي:

ما بايد توليد نرم افزار كنيم، توليد هنر كنيم؛ يعني اگر تكي است ، پاتك داشته باشيم؛ يعني ما هم بياييم انواع شيوه هاي دشمن را استفاده كنيم. اگر شبكه هاي ماهواره اي است، ما هم بياييم ماهواره بفرستيم. ، اگر اينترنت وجود دارد، سايت هاي خوب را راه اندازي كنيم.

* 12-شناخت اهداف دشمن در تهاجم فرهنگي:

‌شناختن اهداف مهاجمان فرهنگي كه تلاش مي كنند:‌با دنيا گرايي، رفاه‌ طلبي و مصرف گرايي،و آزادي بي‌قيد وبندوهمچنين با گسترش فساد و فحشا از طريق تلويزيون، ماهواره و مجلات و نظاير آن عملا" اخلاق را از جوامع بزداينداگر نتوانيم نيازهاي فكري و فرهنگي‌افراد جامعه به ويژه نسل جوان و تحصيل كرده و تشنه حقيقت و انسانيت را پاسخ دهيم، ميدان براي هجوم فكري و‌تبليغي غرب باز مي‌شودومي توانند اهداف پليد خودرا به كرسي بنشانند.


* 13-تقويت بينش دينى و سياسى:

اعتقاد به خداوند وپيامبران وقيامت نوعي تعهد در انسان بوجود مي آورد ومصونيت انسان را در برابر يورش فرهنگي دشمن محافظت مي نمايد وسود جويان غرب را از كژروي وناهنجاريها ناكام ونااميد مي سازد چنين ايماني جامعه را به جهت گيري صحيح رفتاري سوق مي دهد قران كريم هم در اين باره مي فرمايد:........يهديهم ربهم بايمانهم....... (پروردگارشان به سبب ايمانشان هدايتشان مي كند)

     
   

*14-دقت در برنامه هاىآموزش و پرورش كودكان ، نوجوانان و جوانان:


كودكان با دلهاى پاك و انديشه هاى شفاف براىپذيرش پيامهاى آموزشى و پرورشى از آمادگى ويژه اى برخوردارند. به گونه اى كه آثارپيامدهاى دريافت شده در روزگار خردسالى تا پايان زندگى در رفتار و كردار آنان باقي مى ماند. با توجه بدين حقيقت بزرگ دست اندركاران مسائل فرهنگى بايد از فرصت طلايىخردسالى سود برند و به يارى هنر، ورزش و انواع سرگرميها ارزشهاى والاى اسلامى را درژرفاى وجود فرزندان اسلام جاى دهند.
البته روزگار نوجوانى و جوانى نيز ويژگيهاىخود را داراست و دولت اسلامى بايد به برنامه هاى مناسب و استفاده از كارشناسان مؤمن ، اين دو قشر را از كژ روى باز دارند و به سوى نيكبختى و سعادت هدايت كنند.
نكته اى كه در اين نوشتار بايد ياد آورى شود آن است كه چنانچه برانديشمندان پوشيده نيست همه باورها را بر دوش دست اندركاران و دولتمردان نهادن وتنها ديگران را مسئول شناختن ، شيوه خردمندان نيست . زيرا بى ترديد همه در برابرآفريدگار مسئولند و بايد هر كس به فرا خور حال خويش با سازماندهى واحد پرورشى ويژه و به كار گيرى شيوه هاى گيرا، كودكان ، نوجوانان و جوانان را چون گوهرى گرانبها زيرنظر بگيرد و از دستبرد دزدان چراغ به دست غرب حفظ كند.


* 15- زدودن فقر اقتصادى:


تنگدستى را شايد بتوان ازپليدترين پديده هاى جامعه به شمار آورد. حقيقت ناگوارى كه پيشوايان دين آن را به كفر نزديك دانسته اندو دانشمندان از آن به عاملى براى آغاز انحراف وبزهكارى ياد كرده اند.
بى ترديد بسيارىاز ناهنجاريهاى اجتماعى چون سرقت ، ولگردى ، گدايى ، خود فروشى و... به علت تنگدستي و بى چيزى به وجود مى آيد. نگاهى گذرا به بزهكاران و ساكنان ندامتگاهها، ما را بدين حقيقت دردآور رهنمون مى شود كه شمار بسيارى از آنان در اثر تهيدستى ، پاى در اينراه شوم و بدفرجام نهاده اند. پديده فقر در هر جامعه اى كه چهره كريه خود را به نمايش بگذارد، مانند سيلى بنيان كن زير بناى تمامى ارزشهاى انسانى را از بن ويران مى كند و كاخهاى كرامت و شرافت آدمى را در بيغوله هاى ننگ و بدنامى تبديل مى كند ودر برابر پديده هاى اجتماعى خطرناكى همچون رشوه دهى و رشوه گيرى فريب و روباه صفتي و دزدى ، حرص و طمع ، دست اندازى به اموال ديگران ، كم فروشى و... ارزشهاى فرهنگي جامعه را در كام شعله هاى سركش خود خواهد سوزاند.

.
* 16-احياى عزت نفس:

 
از جمله راههاى مبارزه با تهاجم فرهنگى ، احياى روحيه عزت نفس در بين اقشار مختلف جامعه مى باشد. بنابراين لازم است با تقويت اين روحيه و زدودن احساس خود كم بينى مردم جامعه اسلامى را از تقليد كوركورانه از روشهاى زندگى بيگانگان بازداشت امام صادق (ع) مي فرمايند:
خداوند به پيامبرى از پيامبرانش وحى فرموده كه به مؤ منان بگو:
(لا تلبسوا لباس اعدائى ، و لاتطعموا مطاعم اعدائى ، و لا تسلكوا مسالك اعدائى ، فتكونوا اعدائى كما هم اعدائى)
لباس دشمنان مرا نپوشيد و غذاى دشمنان مرانخوريد و به شيوه دشمنان من رفتار نكنيد كه شما نيز همانند آنان جزو دشمنان من خواهيد شد!
بنابراين لازم است روحيه عزت نفس و ترويج و تقويت شود تا زمينه پذيرشبرنامه هاى فرهنگى دشمن از بين برود.


*17-مبارزه با روحيه تجمل گرايى :


امروزه اثر مستقيم روحيه تجمل گرايى بر واردات كالاهاى مصرفى لوكس وپيروى از مدهاى گوناگونى كه حجم انبوهى از فرهنگ و ارزشهاى غربى را يدك مى كشند، بركسى پوشيده نيست نگاهى به زندگى روزانه مرفهين بى درد نشانگر اين واقعيت است كه پيروى از مد، حتى در شيوه خوراك آنان نيز دگرگونى پديد آورده است . البته زيان روحيه رفاه جويى و تجمل گرايى تنها در تغيير شيوه پوشش ، خوراك و رفتارهاى اجتماعي و شخصى آشكار نمى شود بلكه در بالا رفتن ميزان بزهكاريها و زير پا نهادن اصول اخلاقى نيز اثرى شگرف دارد. افزايش خواسته هاى افراد كه در سايه چنين روحيه اى پديدمى آيد انگيزه اى نيرومند براى سرقت ، كلاهبردارى ، رشوه و... به شمار مى آيند.
از اين رو، در مبارزه فرهنگى ، زدودن روحيه تجمل گرايى از دلهاى مردم بايد به گونه اى جدى مورد توجه قرار گيرد. و اثرات منفي آن براى جامعه تبيين شود تا جامعه با نگرشى آگاهانه به مسائل بينديشند و از روىآوردن و تسليم بى چون و چرا در برابر امواج ويرانگر اين شبيخون مخرب در امان باشند.


* 18-اشباع نيازهاى طبيعى انسان از راههاى مشروع:

 
انسان مجموعه اى در هم پيچيده از غرايز گوناگون است . غرايزى كه پيوسته او را به جنبش دركوچه هاى پر پيچ و خم زندگى فرا مى خواند. اين خواستها به گونه اى نيرومندند كه مي توانند انسان را در پى خويش به بيغوله هاى تاريك وظلماني وناشناخته بكشانند باتوجه بدين حقيقت برآورده نشدن اين غرايز در حد معقول و يا زياده روى در كامروايي غريزى مى تواند خطر ساز باشد. رها ساختن نامعقول مردم در بهره گيرى هر چه بيشتر وبه هر شكل ممكن از اين نيروهاى مقدس ، آنان را از تلاش در سازندگى خويش و جامعه بازمى دارد و جلوگيرى از ارضاى غرايز در حد مشروع ، يا ناتوانى در برآوردن نيازهاىطبيعى نيز زمينه را براى روى آوردن همه جانبه به سوى برنامه هاى مخرب دشمن فراهم ميآورد.


* 19- پيشگيرى از نفوذعوامل فرهنگى دشمن:

 
 مطبوعات و مجله هاى گمراه كننده ، فيلمهاىمبتذل و... نمونه هايى از عوامل فرهنگى دشمن به شمار مى آيند.
نگاهبانى ازارزشهاى الهى ، بينشى ژرف مي طلبد مطبوعات را بايدواداشت تا در چارچوب قانون فعاليت كنند و هرگز فرصت سمپاشى را به غربزدگان خودباخته ندهند.

امام امت (ره ) در اين باره مى فرمايند:

اكنون وصيت من ... آن است كه نگذارند اين دستگاههاى خبرى و مطبوعات و مجله ها، از اسلام و مصالح كشور منحرف شوند و بايد همه بدانيم كه آزادى به شكل غربى آن كه موجب تباهى جوانان و دختران وپسران مى شود، از نظر اسلام و عقل محكوم است.


* 20-استفاده از همه ابزارهاى ممكن براى دفاع فرهنگى:


اگر دشمن براى شكست ما به هروسيله ممكن چنگ مى زند، ما نيز بايد به حكم دستور قرآنىواعدّوا لهم ما استطعتم من قوّةاز هر وسيله مشروع سلاحى بسازيم و ازفرهنگ اسلامى خويش پاسدارى كنيم . در اين راه بايد يك سري ازامكانات فرهنگي و هنرى وورزشى توسعه يابد؛ تا جوانان به تفريحات سالم روى آورند. رهبر فقيد انقلاب اسلامي امام خمينى (ره ) در اين باره مى فرمايند:در رژيم سابق تمام چيزها، خصوصا فرهنگ و هنر محتوايش عوض شده بود. يعنى كسى كه نام سينما را مى شنيد، خيال مى كرد كه آنجا بايد مركز فساد و سوء اخلاق و مركز مخالفت با همه چيز باشد. و يا كلمه تئاتر درذهن انسان چيز مبتذلى بود كه از آن بهره فساد برده شود؛ هكذا همه چيز ديگر. و عمده اين است كه ما ذهن اين جوانها و حتى پيرها و روشنفكرها نماها را آماده كنيم كه ماخودمان آدم هستيم و اين طور نيست كه در همه چيز دستمان را پيش ديگران دراز كنيم ... بنابراين مدتها بايد زحمت بكشيم و باور كنيم كه خودمان داراى يك فرهنگ بزرگ انساني با ارزشهاى اسلامى هستيم . و اگر امروز كمبود نيروى انسانى هست ، به خاطر همين است كه افكار به آن طرز تفكر عادت كرده است ؛ لذا ساختن تئاترى كه مطابق با اخلاق انسانى - اسلامى باشد، زحمت دارد. و سينما هم اگر بخواهد چنين باشد، نيازمند به صرف مدتها وقت است و هرگز در متن سينما و تئاتر نوشته نشده است كه بايد مركز فسادباشند.


*21-تدوين معيارهاى نوين ارزيابى آثار فرهنگى:

 
بى ترديد هدايت كوششهاى جامعه درمسير فرهنگ الهى ، تلاشى همه جانبه و دير پا مى طلبد. دست اندركاران امور فرهنگي براى دستيابى بدين هدف ، بايد از يك سو به تدوين معيارهاى نوين ارزيابى آثار فرهنگى - هنرى بپردازند. زيرا هرگز معيارهاى دشمن با معيارهاى برآمده از فرهنگ ما يكسان نيست . و از سوى ديگر، بايد از نيروى جوانان مؤ من در پاسدارى از ارزشهاى الهى سودبرد، و از منزوى ساختن آنان تنها به دليل تازه كار بودن و دست نيافتن به تشويقها و جوايز غربيان بر حذر بود. رهبر بيدار انقلاب اسلامى ، حضرت آية الله خامنه اى در اين باره مى فرمايند:
ميدان بدهيد به همه و هر كس كه مى خواهد براى اين ملت كار كند. ما مى گوييم اجازه منزوى شدن عناصرخودى را ندهيد... من مى گويم اگر مى خواهيد هنر اين كشور رشد و اعتلا پيدا كند، به هنرمند جوان مؤ من تكيه بكنيد. او مى تواند از اسلام و انقلاب و كشور دفاع كند.


* 22- گسترش امر به معروف و نهى از منكر:


پيشگيرى از سقوط سنگرهاى فرهنگى در برابر يورش دشمنان ، علاوه برموارد ياد شده ، بيدارى فراگير امت اسلامى را مى طلبد. پروردگار بزرگ در قرآن كريم مى فرمايد:
(و لتكن منكم امّة يدعون الى الخير و ياءمرون بالمعروف و ينهون عن المنكر و اولئك هم المفلحون)
بى ترديد اگر همه مردم به اين اصل مهم پايبندباشند و هر كس در محدوده زندگى خويش زشتكاران را از زشتى باز دارد و به كردار نيكفرمان دهد، دشمن هرگز روزنه اى براى نفوذ نخواهد يافت .

رهبر هميشه بيدار انقلاب اسلامى حضرت آية الله خامنه اى در بخشى از سخنان خويش به اهميت اين حقيقت اشاره كرده مى فرمايند:
مساله امر به معروف ، تكليف هميشگى مسلمانهاست . جامعه اسلامى به امر به معروف و نهى از منكرزنده ميماند. قوام حكومت اسلامى به امر به معروف و نهى از منكر... منكرات هم اخلاقى ، هم سياسى و هم اقتصادى است ؛ همه جا هم جاى نهى از منكر است ؛يك دانشجو هم مى تواند در محيط درس و علم ، نهى از منكر كند. يك كارمند شريف هم درحيط كار خود مى تواند نهى از منكر كند؛ يك كاسب مؤ من هم در محيط كار خود مى تواند  نهى از منكر كند.

جمع آوری مطالب  از سایت های معتبر فضای مجازی اینترنت توسط : مقصود اوصالی (مهرآبادی زنجانی)

پایگاه مقاومت بسیج سیّد السّاجدین(ع) زیباشهر حوزه مقاومت بسیج شهید قدّوسی زنجان

 


حوزه شهید قدوسی سپاه ناحیه زنجان

:: برچسب‌ها: ماهواره و مضرّات آن! ,
:: بازدید از این مطلب : 290
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.
درباره ما
به وبلاگ پایگاه مقاومت بسیج سیّدالسّاجدین(ع)زنجان خوش آمدید. حوزه شهید قدوسی سپاه ناحیه زنجان
منو اصلی
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پیوندهای روزانه
چت باکس

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)
تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان پایگاه مقاومت بسیج سیّدالسّاجدین(ع)زنجان و آدرس basijim.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.